Polestar 1 is 'koopje' in de VS, niet echt in Europa

polestar-1-prijs

Na een indicatieprijs hebben ze bij Polestar nu de officiële prijs vrijgegeven van de 1. Daaruit blijkt dat de plug-incoupé in de VS eigenlijk een koopje is ten opzichte in Europa. Wat we daar juist mee bedoelen?

Al sinds maart hangt er een indicatieprijs aan de 1 van Polestar. Die blijkt met zijn 150.000 euro niet zo veraf te liggen van de uiteindelijke officiële Europese prijs; 155.000. Voor dat geld krijg je een plug-inhybride met 600 pk, 1.000 Nm koppel en een elektrische range van 150 kilometer verpakt in een heerlijke schulp. Het mag wat kosten, zo'n pionierswerk, want een Mercedes S-Klasse Coupé kost namelijk een aardige duit minder, al heb je dan wel een 'ouderwetse V8' aan boord.

Met de officiële prijzen uit de deur merken we daarbij ook nog eens dat klanten in de Verenigde Staten een serieus voordeel halen. Daar kost de Polestar 1 namelijk eveneens 155.000 dollar. Ga je er echter de huidige koers op na, dat komt dat neer op 127.000 euro. Toch wel een XC40 aan gelden minder. Al mogen we ons aan de andere kant gelukkig prijzen, want in China kost de 1 omgerekend 188.000 euro.

Eind dit jaar zal Polestar beginnen met het bouwen van de preproductiemodellen in haar Chinese fabriek.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws