Mazda BT-50 pick-up krijgt opfriskuur

mazda_bt-50

Jawel, Mazda heeft een pick-up in hun gamma en sterker nog (!) deze pick-up was ooit te bestellen bij onze Belgische dealers. Deze tijd is wel voorbij en de verjongingskuur is dan ook gericht naar de Australische markt.

Na een lichte bijwerking in 2015 krijgt de Mazda BT-50, stiekem een Ford Ranger als basis, anno 2018 nog eens een cosmetische kuur over zich heen. Het geheel oogt hoekiger en sportiever tegenover vorig modeljaar met grotere omlijsting rond de mistlampen en een aangepaste grill. Verder mogen we de deuren niet vergeten die hij leent van Rolls-Royce. Nee nee, het idee is ongetwijfeld gestolen van hun eigen RX-8. Binnenin krijgt hij een upgrade naar 2018 met een infotainmentsysteem dat beschikt over Apple CarPlay en Android Auto.

mazda_bt_50

Negen kansen op tien zullen ze in Australië onder de motorkap de aandrijving van de Ford Ranger terug vinden. De 2.2 TDCI zal er zijn met 130 of 160 pk en voor de zwaardere diesel kan gekozen worden voor de 3.2 Duratorq met 197 paarden. De benzinefanaten kunnen genieten van een 2.5-liter met 166 pk.

De nieuwe generatie Mazda BT-50 staat ook al om de hoek en zal zijn basis niet bij de Ford Ranger halen, maar gaat ditmaal langs bij Isuzu.

mazda_bt_50
Auteur: Auteur: Lelievre Kenny
Reacties: 4 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Techno Patat 03:28
afbeelding van Techno Patat

Mijn ouders hebben er zelfs eentje. Echt een heerlijk werkpaard! Maar dan met een gesloten koffer er op. Worden die niet meer verkocht hier dan?

En euhm serieuze vraag, maar welke deuren leent hij van de rx-8 precies?

John 09:06
afbeelding van John

De foto's hier laten het niet echt zien, maar dit is een foto van 2011 en daar zie je RX-ACHTige (no pun intended) deuren: http://4.bp.blogspot.com/-SEkGBnnrNqI/Te43_JaDs-I/AAAAAAAEhrw/jor9c9nNMJ...

Techno Patat 12:20
afbeelding van Techno Patat

Haja inderdaad! Op de foto’s hier zie ik wel gewoon een B stijl. Zou er eens moeten op letten bij m’n ouders, ik zie dat werkpaard amper eigenlijk :))

Sven 16:41
afbeelding van Sven

Dat zat/zit op de versie met King Cab, die versie tussen Single Cab en Double Cab in. Het is me niet helemaal duidelijk of die versie dat intussen nog altijd krijgt.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws