Mercedes poot AMG Speedway neer in Zuid-Korea

amg-speedway-zuid-korea_02

Voor de eerste keer in de geschiedenis van AMG heeft het haar naam verbonden aan een racecircuit. Geen omloop in Duitsland, wel in een pretpark in Zuid-Korea. En pret zal je zeker beleven op de AMG Speedway.

Op amper 38 kilometer van Seoul kan Mercedes voortaan uitpakken met haar AMG Speedway. Een racecircuit van 4,3 kilometer dat via 17 bochten en een brug over de gronden van het Everland Resort pretpark loopt. Doel? AMG nog sterker profileren in Zuid-Korea, een markt die nu al stevig verslaafd geraakt aan het Duitse submerk van Mercedes.

Denk dan aan Driving Days waar gefortuneerde Zuid-Koreanen in de verleiding worden gebracht om toch maar die bestelbon van een AMG GT te tekenen. Dat doen ze trouwens in de AMG Lounge waar ze een praatje kunnen slaan met AMG-experten. Zouden er ook AMG-toiletten zijn?

amg-speedway-zuid-korea

Hoe dan ook, 50 jaar lang al scheuren er AMG's over circuits wereldwijd maar het duurde tot 2018 voor het merk haar naam verleent aan een circuit. Niet ongebruikelijk trouwens in autoland. Zo verleent Mazda al jarenlang haar naam aan het Amerikaanse Laguna Seca.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws