Aston Martin geeft oude Vantage laatste eerbetoon met V600

aston_martin_vantage_v600

Aston Martin had nog een enkele 'oude' exemplaren van de Vantage in de hangaar staan en besloot Pagani-gewijs er een speciale editie van te maken. Voor de verzamelaars die de nieuwe Vantage maar helemaal niets vinden, deze V600.

De eerste ontmoeting die we met de nieuwe Vantage hadden dateert al weer enkele maanden geleden tijdens het autosalon van Brussel. Die éne, in dat opvallend kleurtje. Niemand had dus kunnen denken dat er nog een laatste hoera kwam voor het uitgaande model. En al zeker niet maanden later. Toch houdt dat Aston Martin niet tegen om ons nog een laatste keer naar de V12 Vantage te laten kwijlen.

V600

Het is niet de eerste keer dat we de V600-naam zien verschijnen. Aston Martin heeft deze in 1998, net voor de designrevolutie, ook al eens op een monster gekleefd. Dit keer niets anders. De Aston Martin Vantage V600 krijgt onder de motorkap de gekende V12 die nog net leuker is geworden door zijn paardenkracht op te trekken naar 600 stuks. Het chassis bestaat volledig uit carbon en zoals jullie kunnen zien, zijn er geen naden rond de bumpers. Dit komt omdat alles uit 1 geheel is opgetrokken. Verder vallen de bredere grill en plattere lichten aan de buitenkant op.

aston_martin_vantage_v600

Binnenin exclusiviteit ten top met niet allen een overload aan koolstofvezel en leder met details waar een Zwitserse horlogemaker instant opgewonden van wordt, maar ook een handbak! Laat dat laatste toch even inzinken...

14 keer

De Aston Martin Vantage V600 is uitzonderlijk beperkt in zijn oplage met 14 stuks, dus toch wel wat exclusiever dan de ordinaire One-77. Zeven coupés en evenveel dakloze versies zullen ergens in het derde kwartaal van dit jaar aan hun baasjes worden geleverd.

aston_martin_vantage_v600

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws