Dacia Duster Fiskal liegt er niet om

dacia-duster-fiskal-2018_01

Spotgoedkoop, de Dacia Duster, dus daardoor ook de meest fiscaal vriendelijke SUV op de markt voor zelfstandigen. De Roemenen gaan nog een stapje verder met de Duster Fiskal, een soort van bestelbusversie van de populaire SUV.

Achterbank er uit en plaatwerk in plaats van raamwerk vanaf de achterdeuren... jep, dit is duidelijk een Duster in bestelbusversie. Zo mogelijk dé ultieme SUV voor zelfstandigen, zonder twijfel. Al zijn die vaak sneller geneigd om een iets andere badge op de kofferklep te willen. Minder 'flessenopener' meer ringen, bijvoorbeeld. Toch voorziet Dacia met deze Duster Fiskal een oplossing voor eigenaars die van plan zijn serieus wat gerief te transporteren.

Geen cent bespaard

Alles begint natuurlijk bij een vlakke laadruimte. De achterbank verdwijnt, in de plaats komt een rubberen mat te liggen over de gehele ondergrond. Het resultaat is 1,64 meter aan diepte en vier verankeringspunten om je bagage vast te zetten. De achterramen verdwijnen, in de plaats komt plaatwerk dat aan de binnenkant afgewerkt is met een stukje stof. Subtiel maar knap.

dacia-duster-fiskal-2018

Tussen de passagiersruimte en laadruimte installeert Dacia voorts nog een stevige metalen scheidingswand. Kwestie van zaken en plezier gescheiden te houden. Vierwielaandrijving is een optie en deze Fiskal is - met zijn meerprijs van 1.700 euro - beschikbaar op alle uitvoeringen van de Duster. Nadeel? Vooralsnog zal Dacia deze Duster Fiskal enkel in Oostenrijk gaan verkopen op Europese markt.

dacia-duster-fiskal-2018

Gek of geniaal, deze Duster Fiskal? Wat vinden jullie?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
eric ilegems 09:48
afbeelding van eric ilegems

zo'n 4x4 Fiskal versie zou 'k wel kopen ! zal ik verder mee geraken op terrein dan bvb een Kangoo , Berlingo lichte vracht

Wim van Gennip 00:33
afbeelding van Wim van Gennip

Ik zou hem meteen kopen

Uw reactie