Frankrijk mag Mercedes EQ A bouwen

Mercedes-EQ-A-production

Het elektrisch broertje van de A-Klasse, de EQ A, zal in elkaar geschroefd worden in het Franse Hambach. Een belangrijke evolutie voor de fabriek die nu vooral de elektrische smart in elkaar schroeft. Er wordt dan ook aangenomen dat de productie er een serieuze boost zal krijgen.

Audi Vorst krijgt de E-Tron, Mercedes Bremen de EQ C en Mercedes Hambach de EQ A. Waardoor het duidelijk is dat de Europese constructeurs een prestigeproject maken van hun elektrische wagens waarbij West-Europa de productierol mag spelen. In het geval van de EQ A - de elektrische A-Klasse voor binnen jaartje of vijf - heeft Mercedes 500 miljoen euro veil om de fabriek in het Franse Hambach klaar te stomen.

In die fabriek wordt momenteel al het eerste EQ-product van de Mercedes-familie in elkaar geschroefd; de smart EQ. Die moet in de toekomst dus zijn locatie gaan delen met die EQ A. Ter info; de EQ A is niet de eerste elektrische Mercedes die we te zien zullen krijgen. Volgende jaar komt het merk met de ster op de proppen met de EQ C, een elektrisch SUV. Tegen 2022 wil de Daimler-groep 10 elektrische wagens in het gamma.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws