Fiat heeft toekomstvisie klaar

fiat_500

De hoofdrollen in de toekomst van Fiat zijn weggelegd voor de 500 en Panda. Die toekomst is ook groener gekleurd dan ooit tevoren.

FCA Automobiles zet al hun geld op twee modellen bij de Fiat-groep terwijl ze de andere modellen zoals de Tipo en Punto naar de eeuwige jachtvelden sturen, na een voor de Punto alvast ellenlange carrière. De Panda is één van de twee modellen waar Fiat een financiële injectie op toepast om zo de verkoopcijfers te behalen die voor ogen zijn gehouden. We kunnen hier in de toekomst wat ander smoelwerk verwachten, als ook technieken die hij van zijn 500-zusje kan lenen.

500 in de pries

Welke technieken juist? Awel, mild hybrid aandrijving en een resem veiligheidssystemen die Fiat in de 500 gaat implementeren. We kunnen van de Fiat 500 - maar niet van de Panda - een volledig elektrisch model verwachten in 2020, terwijl er voor de 500 ook een opfrissingskuur staat aan te komen. Of beiden al dan niet hand in hand gaan is nog onduidelijk. Momenteel bestaat er al een 500e die enkel is terug te vinden in de Verenigde Staten, deze willen ze wereldwijd gaan verdelen.

fiat

Verder zien we een komst van een nieuwe A, B en D-segmenter voor de Amerikaanse markt en haalt Fiat het Giardiniera-label terug van de zolder waardoor we een 500 stationwagon mogen verwachten. Al kunnen we ons niet inbeelden dat iemand hier op zat te wachten.

Auteur: Auteur: Lelievre Kenny
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws