Polestar Engineered gaat Audi S en Mercedes-AMG achterna!

volvo-polestar-engineerd-parts_01

Polestar, dat nu het een op zichzelf staand merk is, zal nog steeds Volvo's onder handen nemen. Dat zullen ze doen onder de naam Polestar Engineered en enkel bij geëlektrificeerde modellen van het Zweedse merk. Een eigenzinnig alternatief voor pakweg de Audi S4 en Mercedes-AMG C 43?

Wat M Performance voor BMW, S voor Audi en AMG voor Mercedes is zal Polestar Engineerd voor Volvo zijn. Voordien al kon je bij de Volvo-dealer modellen bestellen met een Polestar-pakket maar nu het bedrijf een op zichzelf staande autobouwer is geworden moest er een kleine naamswijziging worden doorgevoerd. Al blijft het niet enkel bij de naam, want voortaan is ook de inhoud van het 'pakket' duchtig onder handen genomen.

S- & AMG-rivaal

Zo zal Polestar Engineered zich enkel bezig houden met elektrische modellen van Volvo (plug-in en volledig elektrisch) en verder gaan dan enkel wat extra vermogen. Laten we de S60 T8 Polestar Engineered als voorbeeld nemen, de wagen waarop deze uitvoering officieel zal gelanceerd worden. Die krijgt lichtgewicht velgen met plakkerige Michelin Pilot Sport 3-banden, remklauwen van Brembo en een specifieke ophanging met Öhlins Dual Flow Valve-schokdempers en een veerpootbalk die los uit de Polestar 1 komen.

Volvo-Polestar-Engineerd-parts_01

Daarnaast is er natuurlijk nog een vermogenswinst uit de 2-liter turbobenzine met elektrische hulp. Al spreken ze bij Polestar Engineered liever van 'optimalisatie'. Het resultaat is alvast 415 pk en 670 Nm die via een opnieuw gekalibreerde automaat naar de vier wielen mogen. Prestatiecijfers zijn er niet maar we moeten er eigenlijk niet flauw over doen; stiekem is dit het Zweeds alternatief voor de Audi's S4 en Mercedes-AMG's C 43 op deze wereld.

Gouden 60-familie

Volvo lanceert Polestar Engineered op de nieuwe S60 (die volgende week wordt voorgesteld trouwens), volgend jaar komt de uitvoering ook naar de V60 Break en XC60. Waardoor de 60-familie als eerst de sportieve uitvoering krijgt. Zo'n Polestar Engineerd kan je trouwens herkennen aan de gouden accenten die her en der zijn verspreid (remklauwen en gordels), de uitlaten in zwart chroom en - uiteraard - de badge in de grille.

Volvo-Polestar-Engineerd-parts_01
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws