Mercedes-AMG voert vermogen SLC 43 op

mercedes-slc-43-update-2018

Net zoals neef C 43 AMG krijgt de SLC 43 een vermogensupdate onder de kap. Waardoor de V6 voorin net geen 400 pk naar de achterwielen mag braken. Kwestie van een vuist te kunnen maken tegen de op til staande BMW Z4, Mercedes?

Na het straktrekken van de SLK naar SLC is het serieus stil geworden rond de compacte cabrio. Daar is trouwens een goede reden voor, want Mercedes weet eigenlijk zelf niet wat te doen met de SLC, waardoor ze de huidige iteratie rustig verder laten kabbelen. Toch blijkt dat ze 'm niet helemaal vergeten zijn, want met facelift van de C-Klasse kreeg de 43-uitvoering een gekietelde motor onder de kap en die motor mag nu ook van jetje geven in de SLC.

Specifiek gaat het nog steeds over de 3-liter V6 met twee turbo's, al wordt het vermogen opgeschroefd van 367 pk naar 390 stuks. Het koppel staat dan weer op 520 Nm. 62.315 euro vraagt Mercedes minimaal voor deze Mercedes-AMG SLC 43 met extra peut. Waardoor hij trouwens dik 15.000 euro goedkoper is dan een Mercedes-AMG C 43 Cabrio. Al heb je dan - gezien de leeftijd van de SLC - ongeveer alles gezegd.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws