Volvo gaat auto's bouwen uit gerecycleerd plastic

volvo-xc60-plastic-recycle-2018_01

Volvo heeft zichzelf het doel opgespeld om ervoor te zorgen dat tegen 2025 maar liefst 25 procent van de plastic in haar wagens gerecycleerd is. Waardoor er dus wel eens een stukje Porsche, Audi of Ikea-lamp in je toekomstige Volvo kan zitten.

Was ooit 'veiligheid' bij de Zweden het hoogste goed, dan is er tegenwoordig plaats voor twee belangrijke pijlers bij Volvo; Veiligheid én ecologie. Nu, Zweden zouden geen Zweden zijn als ze die keuze niet serieus namen. Waardoor het ze niet enkel gaat om auto's met een lage CO2-uitstoot maar wel de gehele filosofie van het bedrijf. Case in point: tegen 2025 wil Volvo 25 procent gerecycleerd plastic in elke nieuwe wagen gebruiken. Zodat er een stuk minder nieuwe plastic moet geproduceerd worden in de wereld.

volvo-xc60-plastic-recycle-2018

Om aan te tonen dat het geen onhaalbaar doel is, bouwde het merk al een versie van haar huidige XC60 T8 met 25 procent gerecycleerde plastic. Zo was de middentunnel in een ander onderdeel van visnetten en scheepstouwen. De vloermatjes zijn dan weer gerecycleerde petflessen gemixt met katoenoverschot van de kledingindustrie. De geluidsisolatie onder de motorkap bestaat dan weer uit het materiaal van stoelen uit afgedankte Volvo's. Kortom, de mogelijkheden zijn legio.

O ja, om aan te tonen hoe menens het Volvo is: eerder liet het Zweedse merk al trots weten dat het plastic bant voor eenmalig gebruik uit alle kantoren, kantines en evenementen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws