Audi en Hyundai werken samen voor brandstofcel

hyundai-kona-electric-2018_04

Audi en Hyundai steken de koppen bij elkaar om samen tot een interessante oplossing te komen in het waterstof-vraagstuk.

De ontwikkeling van waterstof als brandstof voor je wagen begint stilaan op gang te komen. de VW groep en Hyundai-Kia willen wel eens kijken wat ze samen kunnen teweeg brengen in het autolandschap als het over die waterstof gaat.

't is al bezig

Hyundai heeft al een tijdje een ix35 Fuel Cell rondrijden, al is dat verhaal nog altijd eentje rond de kip of het ei. Weinig wagens, want weinig tankstations, en omgekeerd. Binnenkort komt daar met de Nexo een tweede model bij.

En je weet het misschien niet, maar binnen de VW Group is Audi al 20 jaar bezig met het onderzoek naar waterstoftechnologie. Begin volgend decennium zullen ze een kleine serieproductie opzetten van een model dat met waterstof wordt aangedreven. Maar de ontwikkeling daarvan is volgens Audi makkelijker als er wordt samengewerkt met meerdere merken.

Economisch natuurlijk, want een samen ontwikkelde basis bespaart een hoop ontwikkelkosten voor beide merken. In de deal zit het kruiselings gebruik van de aangevraagde patenten en de toegang tot onderdelen die betrekking hebben tot die technologie. maar later zou ook het samen bouwen van voertuigen tot de mogelijkheden behoren.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 4 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
JRE 10:50
afbeelding van JRE

De designstudio's werken ook samen, zie de nieuwe A1.

Wheelie Naessens 23:07
afbeelding van Wheelie Naessens

Idd. een in licentie gebouwde Hyundai i20. Nooit gedacht dat het ooit zo ver zou komen.

Meiske Arnaert 23:06
afbeelding van Meiske Arnaert

Als in mijn volgende Hyundai straks onderdelen van VW zitten, dan moet ik geen Hyundai meer.

Vuvuzela 23:29
afbeelding van Vuvuzela

Is dat die zogenaamde 'Koreaanse Voorsprong Door Techniek'?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws