Toyota Avensis wordt Camry

toyota-camry-2018_01

Er werd al even gespeculeerd over de toekomst van de Europese Avensis en nu blijkt dat iedereen een winnaar is. Want ja, de Avensis verdwijnt én ja hij krijgt een opvolger. Die opvolger mag terug als Camry door het leven gaan.

Een iets oudere Autofansgarde weet nog tijden waarin Toyota de Camry verkocht in ons Belgenland. Die Camry moest echter plaats ruimen voor een op de Europese markt gerichte Avensis (net zoals de Carina E trouwens). Geen onding maar ook geen compleet succes. Waardoor het Japanse merk besloten heeft dat het na drie generaties Avensis wel is geweest en Europa terug uit de internationale markt laat tappen. Want daar zit de Camry al aan zijn 8ste generatie.

Die nieuwe Camry (in 2017 gelanceerd op Amerikaanse bodem) weet alvast hoge ogen te trekken. Zelfs Mazda ziet die Camry als nieuwe benchmark in plaats van een BMW 3 Reeks. Waardoor de sedan toch verdomd goed in elkaar moet steken. Net zoals de C-HR en Prius rolt de Camry trouwens op het TNGA-platform, waardoor deze Camry zeker Europa-proof is.

toyota-camry-2018

Minder Europa-proof zijn de huidige motoren. Want in de US of A mag de sedan het doen met een 3.5-liter V6 benzine of een 2.5-liter viercilinder benzine. Het wordt dan ook aangenomen dat de hybride-versie haar oversteek zal maken naar ons vasteland. Met 210 pk en een batterijcapaciteit van 1,6 kWh (de Prius doet het met 1,2 kWh). Je zou dus kunnen zeggen dat dit een soort van Lexus IS voor het werkvolk moet worden, de Europese Camry.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 5 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Tomse 12:51
afbeelding van Tomse

Eerder een Lexus ES aangezien deze gebaseerd is op de Camry...

Bart De Lannoye 23:54
afbeelding van Bart De Lannoye

Dacht net hetzelfde Tomse.
Deze New Camry wordt enorm geapprecieerd in de States ..is zelfs een Best in Class. Veel sportiever ook dan de vorige versies die al 15 j in de USA Top3 staan.

Rover 20:07
afbeelding van Rover

Prrrrrrachtig en ongetwijfeld één van de allerbeste auto's ter wereld.
Echter en helaas voor Toyota : geen Belgische kat die deze auto zal kopen (op enkele liefhebbers na...) want verkeerde badge (lees : geen Duitse badge) op de neus en op de poep...

4g63 11:33
afbeelding van 4g63

Hangt er beetje vanaf waarvoor je een wagen, sedan in dit geval, koopt (genre moet de deur klinken als een bankkluis, gewoon dicht mag ook) en wat je wil uitgeven. Bovenstaande koets staat ook niet meer voor 25d euro bij je thuis maar die badges die je aanhaalt,...
Als je dan 'klokje rond camry' googled dan komen ernaast de andere badges je tegemoet tijdens het filmpje.
(persoonlijk: geef mij ook hier de underdog maar) ;)

Didier Debruyne 10:53
afbeelding van Didier Debruyne

Heb zelf een Carry gehad wel te verstaan de oude Carry, die heb ik weg gedaan als hij 17 jaar oud was , nooit in de garages geweest enkel voor onderhoud en dat was alles , ben altijd zeer tevreden geweest van de wagen en komt hij in hybride dan koop ik er weer een de doe dan mij BMW zeker weg , elk jaar goed voor 2000 € kosten , das is het verschil.
Groeten aan ieder!!!!!!!!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws