Seat stopt Toledo-productie eind dit jaar, ook Skoda Rapid eruit

seat_toledo_13

Hij was minder populair dan de eerste generatie, maar hij mocht het toch vijf jaar uitzingen in de catalogus. Maar straks is het dus gedaan met de Toledo.

Seat lanceerde de Toledo als berline-alternatief voor de Ibiza en de Leon, in 2013. Een echt succes kon je hem bij ons niet noemen. In België sleet Seat slechts 429 Toledo's, dat is minder dan wat er normaal op een maand tijd buitengaat aan Seat-modellen. Vorig jaar werden nog 56 Toledo's en 162 Skoda Rapids verkocht. Dan kan je dat model best exclusief noemen. Voorlopig kan je 'm nog bestellen, al heb je enkel de 1.0 TSI motor te kiezen, met 95 of 110 pk, afhankelijk van je uitrustingsniveau.

neefjes

De Seat Toledo is het neefje van de Skoda Rapid, die in tegenstelling tot de Seat Toledo, ook als Spaceback verkocht werd, een hatchbackversie van de Rapid. Beide versies zijn nog beschikbaar, al muist ook de Skoda Rapid er van onder tegen eind dit jaar. Op het autosalon van Parijs zou een opvolger worden voorgesteld.

skoda-rapid-facelift
Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 2 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
John 16:04
afbeelding van John

Die laatste foto is niet de rapid zoals die hier werd verkocht. Als ik me niet vergis, is dit de Indische versie met de Fabia neus.

Sven 17:00
afbeelding van Sven

Oei, je hebt gelijk. Het is inmiddels aangepast.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws