Officieel: Audi A4 facelift (2018)

audi-a4-facelift-2018

Na drie jaar op de markt krijgt de Audi A4 een opfriskuur. Die mag uitpakken met het nieuwe S line competition-pakket én moet er natuurlijk voor zorgen dat de A4 als zoete broodjes over de toonbank blijft gaan. Waardoor zowel Berline als Avant meteen onder het mes mogen.

Het merk met de vier ringen spreekt niet van een facelift, wel van modeljaar 2019, waardoor de Duitsers wat de opfrissingspolitiek van de Amerikanen en Japanners over nemen. Hoe dan ook, de A4 mag een gewijzigd pak aantrekken. Subtiel natuurlijk, want het blijft wel een Audi. Vanaf de uitrusting Sport en Design krijgt het front een sportievere look dankzij aangepaste luchtinlaten met grijze accenten.

S Line competition

Verder mag de A4 een nieuwe uitrustingslijn van Audi lanceren. Er was al een S Line, voortaan is er ook een S Line competition. Kwestie van je A4 nog meer de looks van de RS te geven, zonder de motorische oomph. Zo krijgt de Avant-versie (lees: de stationwagen) zelfs de spoiler van een RS aangemeten. Daarenboven mag je naar de buitenwereld ook langs opzij te kennen geven dat je met een Audi rolt, dankzij het logo dat af-fabriek op de achterdeuren wordt gekleefd.

audi-a4-facelift-2018

Terug iets interessanter zijn de 19-duims velgen, rode remklauwen en sportophanging. Binnenin dan weer koolstofvezel inlegstukken en sportzetels vanuit een S4. Al moet je voor die laatste nog even wat extra geld laten liggen. Wat leasingrijders vooral moeten weten; standaard adopteert de A4 twee brede, trapeziumvormige uitlaatopeningen die de ronde uitlaten van voordien vervangen.

Over opgefriste motoren rept Audi met geen roer (niets nieuws onder de zon dus waarschijnlijk), vanaf deze zomer zal de voorverkoop van de A4 Berline en A4 Avant "modeljaar 2019" van start gaan.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 4 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Audi Fan 21:18
afbeelding van Audi Fan

Iets bekend over het interieur? Grote vraag is of Audi de technologisch '(r)evolutie' van de A8, A7 en A6 doortrekt naar deze A4. Voor mij zou het wegklappen van het GSP scherm al een plus betekenen :-)

Yvesw 12:30
afbeelding van Yvesw

We denken dat Audi het daadwerkelijk bij een subtiele facelift houdt. Waardoor er geen gewag wordt gemaakt van nieuwe motoren, technologie of veiligheidssystemen. Ik zou er dus niet op hopen...

Carlos 16:23
afbeelding van Carlos

Zo een 'update' is eerder voor een volledig nieuw model weggelegd. Sinds de A4 recent volledig vernieuwt is, zal dit waarschijnlijk pas komen, als het al komt..., bij de volgende reeks? Het model B10 dan?

Audi Fan 20:48
afbeelding van Audi Fan

Jammer. Echt. Ik rij al sedert 2001 met Audi, maar mijn huidige A4 Avant Sline (B8) gaat de laatste worden vrees ik. De technologische kloof begint me te groot te worden. Een gemiste kans! Toch maar eens lonken bij Mercedes (en zelfs Volvo).

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws