Is de Infiniti Q30 dood?

infiniti-q30-2018_01

Met de Q30 poogde Infiniti een stukje af te snoepen van het C-segment. Een niet geheel geslaagde missie zo blijkt, want het merk heeft de samenwerking met Mercedes voor de ontwikkeling van een nieuwe 'premium compact car' stopgezet . Waardoor de nieuwe generatie A-Klasse geen Infiniti-badge opgespeld zal krijgen.

Het vooral op de Amerikaanse markt gerichte luxemerk van Nissan, Infiniti, besloot twee jaar geleden plots het C-segment binnen te springen met de Q30 en QX30. Twee wagens die hun genen bij Mercedes haalden. Want de Q30 was niets anders dan een A-Klasse in vermomming, net zoals de QX30 eigenlijk een GLA was. Daar lijkt nu een einde aan te komen. Het is te zeggen; Infiniti heeft officieel te kennen gegeven haar samenwerking met Daimler te stoppen voor de ontwikkeling van een premium compact car. De nieuwe Q30 zeg maar.

infiniti-q30-2018

Die zou een tijdlang samen in ontwikkeling zijn geweest naast de nieuwe generatie A-Klasse maar met een Amerikaanse markt die steeds verder weg vaart van hatchbacks en sedans richting de crossover, pick-up en SUV heeft het Japanse merk besloten de stekker uit het project te trekken. Ook niet onbelangrijk; de nieuwe Q30 zou in elkaar worden geschroefd in de Aguascalientes-fabriek in Mexico. Niet meteen aantrekkelijk als je weet dat de VS plant hoge importtarieven te hanteren voor alles dat buiten eigen muur komt.

Iets met "het sop" en "de kolen niet waard zijn". Waardoor we aannemen dat de huidige Q30 gewoon nog enkele jaren verder zal moeten strijden in het C-segment. Met verouderde techniek.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Jan H 20:18
afbeelding van Jan H

Altijd fan geweest van het lijnenspel van Infinity. Jammer dat ze geen ernstige poging doen om op onze markt door te breken.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws