M500 wordt instapper bij Noble

noble_m500

Is die Noble M600 wat brut of is 396.550 euro wat veel voor een wagen die ergens in een schuur over het Kanaal in elkaar wordt getimmerd? Geen nood, Noble komt nu met een M500.

“Nu” als in “nu in de toekomst”, niet “nu direct”. Want Noble toont aan de wereld, op het Goodwood Festival of Speed, hun nieuwste creatie die nog niet over een interieur beschikt. Geen rijdend prototype maar wel een leeg omhulsel. Al moeten we wel eerlijk zijn, dat leeg omhulsel ziet er echt wel heel lekker uit. Een snuifje Bugatti Chiron, een lepeltje Hennessey en afwerken met een toefje Ford GT. Het werkt.

Een Ford…

De motor alleszins toch. De Noble M500 zal zijn 3.5-liter V6-motor gaan lenen bij Ford, waar ze hem al gebruiken in de GT en F-150 modellen. In de Noble M500 zal hij beschikken over … 550 paarden, wat net 100 pk minder is dan de M600. In de M600 is er geen keuze uit verschillende transmissies want manuel is the way to go. In de Noble M500 is er ook geen keuze, als is er in jouw plek gekozen voor een DSG-bak. Prestatiecijfers over de M500 geeft Noble voorlopig niet vrij.

noble_m500

Veertje

Ondanks er niet gekozen is voor een overload aan carbon, is deze M500 ongeveer even zwaar als zijn grotere broer, 1.250 kg, die van dat exotisch product in overmaat kan genieten. De gewicht besparing komt door het gebruik van glasvezel en kleinere proporties. Dit zorgt er in één klap voor dat deze wagen ook gebruiksvriendelijker moet worden. Meer een Noble voor elke dag?!

noble_m500

Een prijskaartje is ook nog niet bekend, al zou hij alvast een stuk minder dan zijn grote broer kosten.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie