R8 Performance Parts Edition: Audi doet een BMW'ke

audi-sport-performance-parts-edition-2018_01

Als ze bij BMW speciale versies van hun sportwagens kunnen uitbrengen door even in de M-cataloog te gaan kijken, dan moet Audi dat ook kunnen. Het resultaat is deze R8 Performance Parts Edition. Rood, opzichtig en teringsnel. Kijk, zo hebben we onze sportwagens graag.

Wat je krijgt als je alle opties uit de Sport Performance-cataloog zou aanvinken voor je R8? Deze R8 Performance Parts Edition. Audi doet het je even voor en maakt er - BMW-gewijs - een beperkte reeks van. 44 stuks zal Audi bouwen, steeds getooid in een Misano-rood kleurtje. Herkennen zal je deze R8 sowieso in één oogopslag, laten we echter even dieper kijken wat er nu juist vanuit die Sport Performance-cataloog komt.

8 kg lichter

Te beginnen met de lichtgewicht 20-duimsvelgen die samen met de circuitklare Michelin Pilot Sport Cup 2-banden het onafgeveerd gewicht van de R8 verlagen met 8 kilogram. Achter die velgen herbergt Audi koolstofkeramische remmen en een instelbare schroefset.

audi-sport-performance-parts-edition-2018

Tot dusver de aangepaste mechaniek, want de 5,2-liter V10 blijft achterin zorgen voor 610 paarden. Het koetswerk kreeg een hoop koolstofvezel bewerkingen zoals de stevige spoiler achterop. Die aanpassingen zorgen voor een toegenomen downforce. In mensentaal; de R8 krijgt meer grip in de bochten. Alsof dat al een probleem was...

Binnenin tenslotte pronkt Audi met haar alcantara stuurwiel met centraal rode streep én kuipstoelen. 44 stuks zal Audi dus wereldwijd afleveren aan klanten. Al kan je ook gewoon zelf een R8 kopen en de cataloog in vliegen. Voor bijvoorbeeld een blauwe R8 met een hoop extra's.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws