Milan Automotive toont nieuwste creatie: Milan Red

milan_red

Af en toe komt er weer eens een bedrijfje aandraven dat zich de nieuwe Pagani of Koenigsegg wil kronen. Dit keer komt het nieuwste supercarmerk uit Oostenrijk.

Ondanks wat de naam doet vermoeden komt de new kid on the block niet uit Italië maar uit Oostenrijk, uit een plekje Leobersdorf genaamd. Milan Automotive is een nieuwe supercarfabrikant die met hun allernieuwste creatie komt aanstormen, de Milan Red.

Miljoen PK

Een miljoen is net wat overdreven, al is het aantal toch behoorlijk hoog. 1.325 stuks die op de achterwielen worden losgelaten. Op een gewicht van 1.300 kilogram kan je rekenen op een tijd van 0-100km/u van 2,47 seconden en een top van ongeveer een 400 km/u. De motor die alles mogelijk maakt is een 6.2-liter V8 met niet één, niet twee, niet drie, maar vier turbo’s. Zelf schakelen hoort bijna tot het verleden en in de Milan Red is dit niet anders. Alles gaat via een 7-traps automaat met dubbele koppeling.

milan_red

Concept-isch

Controversieel is een understatement bij deze wagen. Gevestigde waarde in het vak zouden deze wagen voorstellen als een concept maar niet bij Milan Automotive. De wagen beschikt over zoveel lijnen, bulten en hoeken dat je jezelf afvraagt of dit getekend is door een 5-jarige. Dit houdt de mensen niet tegen om er eentje te bestellen aangezien 18 kopers zich al bij Milan Automotive zouden hebben gemeld. Elke wagen moet ongeveer 2 miljoen gaan kosten en er zouden maar 99 stuks worden geproduceerd.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie