Skoda Karoq Sportline wil RS zijn (2018)

skoda-karoq-sportline-2018_01

Net zoals bij de Kodiaq destijds volgt er enkele dagen na de Karoq Scout de Karoq Sportline. Die Sportline krijgt - optioneel - een potentere benzinemotor onder de kap. Een RS-light?

Kan je de crossover-bomen niet meer door het VW-bos zien, dan gaan we er voor jullie even snel met de hakbijl door; de Skoda Karoq is het Tsjechische broertje van de Volkswagen Tiguan en de Seat Ateca. Een C-segment crossover zeg maar, waar ook auto's bestaan zoals de Hyundai Tucson en Nissan Qashqai. Die Karoq krijgt nu een sportieve uitvoering. Of beter: sportieve aankleding.

skoda-karoq-sportline-2018

Skoda hangt namelijk een Sportline-pakket aan haar Karoq. Met stoere zwarte accenten rondom, 18-duims velgen (optioneel 19-duims) en "sportstoelen" binnenin. Het moet de crossover een wat ruiger voorkomen geven. Interessanter is echter de toevoeging van een nieuwe motor specifiek voor de Sportline-versie. Een 2-liter turbobenzine die 190 pk naar de voorwielen mag sturen (4WD optioneel). Een blok dat je eigenlijk kan zien als een teruggeschroefd exemplaar vanuit pakweg de Octavia RS.

skoda-karoq-sportline-2018

Klinken 190 benzinepaarden wat te woest voor je, dan kan je het pakket ook krijgen met 150 pk sterke motoren (benzine en diesel). Wil je stiekem nog sneller zijn, dan kan je ook voor de 2-liter diesel opteren met 190 pk. Evenveel paarden als de nieuwe benzine-uitvoering maar wel een stuk meer koppel. De droomconfiguratie van je Karoq is weer wat moeilijker geworden.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Geert 15:23
afbeelding van Geert

Graag had ik meer info gehad over de karoq sportline. Hoe hij op de foto staat zou ik graag eens de prijs hebben geweten.
Mvg

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws