VW blijft plagen met praktische T-Cross

Volkswagen-t-cross-tease-2018

Vorige maand kregen we nog een schets te zien van het achterwerk van de nieuwe Volkswagen T-Cross, vandaag krijgen we een blik op de kofferruimte van VW's B-segment SUV.

Ondanks dat de T-Cross 11 cm krimpt tegenover zijn B-Segment broertje, de T-Roc(rijtest), laat Volkswagen blijken dat de T-Cross de praktisch is van de twee. De kleinere T-Cross heeft immers minder last van een aflopende daklijn en beschikt klaarblijkelijk over een verplaatsbare achterbank. Daardoor krijg je de keuze tussen minimum 385 en maximum 455 liter aan bagageruimte. Met de zetels plat wordt dit 1281 liter. Cijfers die overeen komen met de langere T-Roc en iets beter zijn dan zijn SEAT broer de SEAT Arona(rijtest).

Pikorde

De T-Cross zal in pikorde net onder de T-Roc vallen. Daarop volgen de Tiguan, Tiguan Allspace en Touareg. Aangezien Volkswagen dit jaar niet op het salon van Parijs aanwezig zal zijn in oktober, zullen er zelf een event moeten organiseren voor de herfstlancering. Motorisch mag je hetzelfde verwachten als voor de T-Cross, dit wil zeggen een 1.0 TSI met 115 pk en een 1.5 TSI met 150 pk. Dieselen kan je met de 1.6 TDI met 115 pk. Ook de 2.0 TSI 4Motion zal waarschijnlijk in het aanbod komen aangezien deze plaagfoto's op het onverhard werden genomen.

Volkswagen-t-cross-tease-2018
Auteur: Auteur: Wim
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws