Eerste volledig beeld van Lamborghini Aventador SVJ doet ons wegdromen

lamborghini_aventador_svj

Het is al welletjes geweest met de Aventador Superveloce Jota en het geplaag van Lamborghini. Breng nou alle info naar buiten, Lambo!

Tijdens Pebble Beach mogen we eindelijk de Lamborghini Aventador SVJ verwachten. De snelste van de groene hel krijgt een (te) vroege onthulling online door H.R. Owen, een Lamborghini-dealer van het Verenigd Koninkrijk. Op het eerste volledige beeld zien we naast het Lamborghini-embleem aan beide kanten een opvallende luchtsplitter . Verder is de voorbumper aangepast om een agressiever uiterlijk naar voor te schuiven, maar ook om extra downforce te voorzien. Ook die enorm vette spoiler staat er voor diezelfde reden. Tot wel 500 kilogram downforce op topsnelheid dankzij het ALA-systeem –Lamborghini Active Aerodynamics. Het systeem dat we eerst zagen op de Lamborghini Huracan Performante. Alleszins een Lamborghini zoals een Lamborghini moet zijn.

Officiële cijfers over vermogen zijn nog niet aan de wereld blootgesteld al weten we uit de “onderwereld” wel dat de Jota over 760 pk en 720 Nm koppel beschikt. De krachtbron is de gekende 6.5-liter V12 die we uit de “normale” Aventador kennen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie