Bugatti Divo, Chiron maar net wat anders

bugatti_divo

’T is te zeggen dat de Monterey Car Week op volle gang is. Naast het nieuws over de Rimac en de onthulling van de Aventador SVJ, nu ook een “nieuwe” Bugatti.

Bugatti heeft in de loop der jaren een naam weten maken in de wereld van het hyper exclusieve met hun EB 110, Veyron (en aanhangsels) en de Chiron als opvolger voor zijn record brekende familie. Die Chiron beschikt over maar liefst 1.500 stampende paarden uit een W16 motor en kan een topsnelheid halen van ruim 420 km/u. Die cijfers zijn jullie hoogstwaarschijnlijk wel gekend.

Op dieet

Bugatti heeft nu de Divo aan het grote publiek getoond. Waarbij de Chiron vooral gekend is voor zijn extreme prestaties in rechte lijn, moet deze Divo net de bochten kunnen bedwingen. De Bugatti Divo heeft dezelfde technische basis en motor met identieke cijfers als de Chiron. Het grootste verschil zit hem in het gewicht en zijn downforce. 1.960 kilogram legt de Divo in de weegschaal –laat dat toch meer als voldoende zijn- waardoor hij 35 kg verliest tegenover de Chiron. Dit is vooral te danken aan het veelvuldig gebruik van koolstofvezel. Hoe dit vertaalt op de acceleratiecijfers is tot nu toe nog onbekend, Bugatti was zuinig met hun informatie.

bugatti_divo

Andere (lees: echt veel coolere) bumpers voor- en achteraan, motorkap en voorlichten in combinatie met een serieuze spoiler zorgt voor 90 kg meer downforce waardoor de Divo 8 seconden sneller is over Nardo dan zijn bloedverwant. Die spoiler heeft wel een negatief effect op de topsnelheid die nu elektronisch gelimiteerd is op 380 km/u. Al vragen we ons af of iemand zijn bolide van 5 miljoen euro (!!!) naar die snelheid wil trekken. Moest je dat geld toch ergens hebben staan, dan ben je wel te laat! De 40 stuks zijn reeds verdeeld.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie