Officieel: Pagani Huayra Roadster Gyrfalcon is de "laatste" (2018)

pagani-huayra-roadster-girfalcon-2018_01

Italiaanse sportwagenbouwer Pagani is officieel klaar met haar 100 exemplaren van de Huayra Roadster. Het laatste exemplaar zal daarenboven door het leven gaan als de Gyrfalcon. Een naam die 'ie deelt met een van de meest snelle en wilde valken op aarde.

Pagani Huayra Roadster Gyrfalcon, dat is de officiële naam voor de laatste Roadster die Pagani heeft gebouwd van haar Huayra. Al mag je die uitspraak meteen met een korrel zout nemen. Zo bouwt het merk volgens ons nog steeds Zonda's op klantenbestelling en krijgt de Roadster hoogstwaarschijnlijk binnenkort opvolging van een extremere BC-versie. Het is dus de laatste maar ook niet echt.

 pagani-huayra-roadster-girfalcon-2018

Hoe dan ook, nummertje 100 in de standaard Roadster-lijn van de Huayra zal je gaan herkennen aan de witte lakkleur met zwarte koolstofvezel panelen én knaloranje accenten rondom. Drie kleuren die knipogen naar de Gyrfalcon (Giervalk), een vogel om niet zonder handschoenen aan te pakken. De Pagani, die kan je wel zonder handschoenen rijden, al blijf je best bij de les met een +750 pk sterke V12 van Mercedes-AMG achterin.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie