Kia plaagt met Ceed GT

kia-ceed-gt-teaser

Net zoals zijn voorganger krijgt de Kia Ceed een sportievere versie van de Zuid-Koreanen. Die GT krijgen we voor het eerst op het autosalon van Parijs te zien maar wordt nu al via een plaagplaatje aangekondigd.

Krijgt Hyundai de i30 N, dan krijgt Kia de Ceed GT. Toch zullen het geen tweelingbroertjes van elkaar zijn. Want waar N-machines het helemaal bovenaan uitvechten zal de Ceed GT het iets braver aanpakken. Met nog steeds een pk'tje of 200 - zonder twijfel - maar niet zo extreem als die i30 N. Een Gran Touring-derivaat van de hatchback dus, waardoor die GT-naam nog niet eens zo raar gekozen is.

Ook nog specialleke in de pijplijn

Een eerste plaagplaatje toont alvast de komst. En hoewel er weinig op valt te zien raden we jullie even aan naar de reguliere Kia Ceed met een GT-Line-pakket te kijken. Voeg daar nog wat dikkere velgen en een dubbele einddemper achteraan aan toe en je hebt de GT. Of ook de Ceed stationwagen een GT-versie krijgt is nog niet helemaal duidelijk. Wel weten we dat Kia op het autosalon van Parijs ook nog met een derde variant van de Ceed uit zal pakken.

rijtest-kia-ceed-2018

Het merk liet namelijk eerder al weten dat het naast de hatchback en stationwagen een nog meer in het oog springende carrosserieversie zou lanceren. Wat het juist moet zijn, daar bestaat nog wat geheimzinnigheid over. Een vierdeurscoupé wordt getipt (zoals de Hyundai i30 Fastback) maar sommigen spreken ook van een Shooting Brake. Hoe dan ook, in Parijs krijgen we het nieuwe model én de GT-versies in het metaal te zien.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws