Nu ook Dacia Lodgy en Dokker aan de Blue dCi

dacia-dokker-2018

Na de Duster hangt Dacia nu ook de Lodgy en Dokker aan de Blue dCi, een dieselblok dat helemaal klaar is voor de nieuwe uitstootnormen die vanaf september van kracht gaan. Wat dit in cijfers betekent?

Een hypermoderne vijftienhonderd diesel schuilt er voortaan onder de kap van de ruime Dokker en Lodgy. Die wordt vast gehangen aan een AdBlue-installatie en zorgt er zo voor dat beide knapen zonder zorgen voorbij de WLTP-bareel mogen rijden. Ook goed nieuws op pk-vlak trouwens, want doorheen het aanbod stijgt het vermogen met 5 pk. Kleine winstjes overal, zeg maar.

In detail? De Lodgy krijgt de vermogensversies van de Duster over, specifiek gaat het over dCi 95 en dCi 115 (met respectievelijk 95 en 115 pk). Die 95 pk variant doet het trouwens met 240 Nm, 30 stuks beter dan de versie die het vervangt, de topversie blijft nippen van 260 stuks. De Dokker krijgt dan weer teruggeschroefde versies van de 1.5, in de vorm van een 75 pk en 95 pk-uitvoering. Voordien moest je kiezen uit versies met 70 of 90 pk.

dacia-lodgy-2018

Het resultaat is dat de Lodgy en Dokker dus voldoen aan de Euro 6c-norm die vanaf 1 september de norm wordt. Voldoe je daar niet aan, dan mag je eigenlijk niet meer verkocht worden.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie