Officieel: Hyundai slijpt i30 bij (2018)

hyundai-i30-facelift-2018_01

Hij mag dan nog maar twee jaar op de markt zijn, de overgang naar WLTP zorgt er voor dat Hyundai enkel wijzigingen moet doorvoeren aan de i30. Niet enkel onderhuids, ook visueel komt hij vanaf nu anders voor de dag. Subtiel anders.

De diesel die voorin de i30 stak bij de lancering trekt het niet meer in de strengere Euro 6d Temp-norm. Waardoor Hyundai besloten heeft om een nieuwe 1.6-liter turbodiesel te installeren. Die "Smartstream"-diesel maakt gebruik van een adblue-installatie om WLTP-ready te zijn. Net zoals voordien biedt Hyundai drie vermogensversies aan. Een versie met 96 pk die net onder de 100 g/km duikt (NEDC II), eentje met 116 pk en een topversie met 136 pk. Op benzinepeut rijden kan natuurlijk ook nog altijd met de 1-liter driecilinder en 1.4 viercilinder.

hyundai-i30-facelift-2018

Een streepje Fastback

Samen met die motorenupdate besloot Hyundai haar volledige i30-gamma de voorbumper van de i30 Fastback te geven. Waardoor de hatchback en stationwagen wat stoerder voor de dag mogen komen. Of zo omschrijft Hyundai het toch.

Afronden doen de Zuid-Koreanen het geheel met twee nieuwe kleurtjes, Stellar Blue en Olivine Grey. Een fris jasje voor het najaar dus.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Tom Orrow 23:26
afbeelding van Tom  Orrow

Nieuwe voorbumper met hertekende led's ziet er veel beter uit dan voorheen

Uw reactie