Lexus ES krijgt digitale zijspiegels!

lexus-es_digital-mirro-2018_10

Het goede nieuws? De Lexus ES is klaar voor digitale zijspiegels. Het slechte nieuws? Door de lokale regelgeving is dit momenteel nog verboden in verschillende Europese landen. Waardoor Lexus de spiegels (initieel) enkel in Japan zal commercialiseren.

Met trots kondigt Lexus aan dat het als eerste automerk digitale buitenspiegels in massaproductie zal nemen. De nieuwe ES zal daarvoor de primeur krijgen. Een auto die ook naar Europa komt. Al mogen de camera's niet mee, want lokale wetgevingen in Europa verbieden vaak het gebruik van digitale zijspiegels.

De primeur blijft dus in Japan hangen. Daar zullen ES-eigenaars twee extra schermen in het interieur krijgen. Twee schermpjes van 5-duim die het beeld van de spiegelcamera's tonen aan de chauffeur. Voordelen van zo'n digitale spiegels zijn trouwens talrijk. Om te beginnen nemen camera's een stuk minder ruimte in dan de glazen exemplaren, waardoor de stroomlijn van een auto kan verbeterd worden.

lexus-es_digital-mirror-2018

Daarnaast zorgen kleinere spiegels natuurlijk ook voor een betere zichtbaarheid uit het zijraam. Want je kan meer van de omgeving zien door de dunne vorm. Tenslotte kan er een hoop software in digitale spiegels worden geïmplementeerd. Denk aan een systeem dat fietsers herkent en ze met een rood vierkant aanduidt op het scherm. Nooit meer dodehoekongelukken. Daarnaast zorgt de vormgeving van de spiegels er voor dat de camera's geen last ondervinden van regen of sneeuw. Waardoor je steeds een duidelijk zicht zal hebben.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie