Officieel: Seat Tarraco (2018)

Seat Tarraco 2018

In een sneltempo is Seat haar gamma aan het ver-suv-en. Na Ateca en Arona krijgen we nu de Tarraco op ons bord. Meteen ook de big daddy van het SUV-aanbod bij Seat. Desgewenst met 7-zitplaatsen.

Seats' versie van de Skoda Kodiaq of Volkswagen Tiguan Allspace, dat is deze Tarraco. Het gevolg van het onverminderd genen delen binnen de Volkswagen Groep. Aan de andere kant meteen ook het voordeel. Want waar een op zichzelf staand automerk jaren in ontwikkeling moet spenderen voor een nieuw model, kan Seat al bewezen techniek gebruiken voor haar nieuw model.

Seat Tarraco 2018

De Tarraco dus, een volwaardige SUV. Waarmee we willen zeggen dat hij desgewenst tot 7 inzittenden kan vervoeren. Standaard is er plaats voor vijf en een hoop bagage. Geen understatement, want hoewel Seat het niet nodig acht om kofferinhoud te vermelden weten we dat zijn stiefbroers vlot 700 liter slikken. Je kan er met gemak mee naar zee, om maar iets te zeggen.

Nieuwe designtaal

Voor Seat is de Tarraco vooral een statement. Eentje die moet dienen als vlaggenschip en daardoor de nieuwe designtaal van het merk mag dragen. Daarbij is er plaats voor een grille met meer hoeken en met elkaar verbonden achterlichten. Een trend die we steeds vaker zien opduiken. Verder moet je vooral geen illusies maken; dit is een Tiguan Allspace in vermomming. We zijn er zelfs stiekem zeker van dat de deuren één op één over zijn genomen.

Seat Tarraco 2018

Het resultaat is een Tiguan Allspace met een extra streepje emotie. Daar is natuurlijk niets mis mee. Meer nog, dat is waar Seat haar verschil moet halen, brave VW's injecteren met een hete peper.

Chorizo

Over injectie gesproken; de Tarraco krijgt een rits motoren onder de kap (allemaal met injectie, zowaar). Zo is er een 150 pk sterke 1.5 viercilinder turbobenzine en een 2-liter-variant met 190 pk. Aan de dieselkant zien we de 2-liter TDI, beschikbaar met - jawel - 150 en 190 pk. Afhankelijk van de vermogensniveaus kan je opteren voor een automaat met dubbele koppeling en vierwielaandrijving - 4Drive, in Seat-jargon.

Seat Tarraco 2018

Op termijn is het trouwens de bedoeling om deze Tarraco aan de stekker te helpen, want er staat een versie op de plannen met "alternatieve aandrijftechnologie". Dat dit niet gaat over een motor die op chorizo rijdt, dat hoeven we je niet te vertellen. Een plug-inhybride dus.

Tinder

Buiten de portie emotie die Seat ten tonele moet toveren wil het merk zich verder binnen de VW-groep distantiëren door cutting edge technologie aan te bieden. Om de generatie van de Whatsapp, 9GAG en Tinder te plezieren. In het geval van de Tarroca brengt zich dat naar buiten via twee digitale schermen binnenin. Een 8-duims infotainmentsysteem en een 10-duims digitale instrumentencluster. Die zijn tot de nok gevuld met de hipste technologie zoals Apple Carplay en Android Auto en kunnen zelfs bediend worden via gebaren in de lucht.

Seat Tarraco 2018

Ook op veiligheidsvlak levert Seat geen half werk. Lane Assist en Front Assist inclusief voetganger- en fietserdetectie zijn standaard in Europa, terwijl systemen als Blind Spot Detection, verkeersbordenherkenning, Traffic Jam Assist, Adaptive Cruise Control (ACC), Light Assist en Emergency Assist op de optielijst staan. Bestaat het, dan heeft deze Tarraco het. Soms optioneel weliswaar.

In december start Seat met de verkoop van de Tarraco. Prijzen zullen dichter bij die lanceringsdatum vrij worden gegeven.

Seat Tarraco 2018
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws