Aston Martin Project 003 is voorbode voor nieuwe hypercar

Aston Martin Project 003

Aston Martin heeft in het verleden al bewezen hoe ze hyper-exclusieve modellen weet te bouwen. De volgende mogen we tegen eind 2021 verwachten.

Het startschot voor de bouw en ontwikkeling van een nieuwe hypercar is bij Aston Martin gegeven. De eerste schets van de Project 003 is de wereld in vertrokken. De Project 003 zal naast de legendarische Valkyrie, en Valkyrie AMR Pro -dieje voor 't circuit- , aan de top komen te staan om de kroon te delen. Die overige twee zijn trouwens in samenwerking met Red Bull Racing ontwikkeld.

Double O Sev... Three

De derde bovenaan de ladder draagt nu tijdelijk de “codenaam” Project 003. In de wandelgangen wordt er gefluisterd over de naam “Vanquish”, die een comeback zou kunnen maken. Waar minder waas rond hangt is het productieaantal dat tot 500 stuks gelimiteerd is. Als krachtbron wordt wel weer gespeculeerd over de gekende 4.0-liter biturbo V8 uit het huis van AMG waarbij een vorm van elektromotor wordt aan toegevoegd. “Hybride is the way to go” in het huidige autobeeld. Naast hybride-technologie is er nog plek voor actieve aerodynamica, waardoor de Project 003 niet alleen op de baan maar ook op het circuit kan schitteren.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie