Porsche schaft diesel af

porsche-diesel-stop

Sinds begin dit jaar kon je geen Porsche op dieselkracht meer bestellen, nu laat het merk officieel weten dat het geen intenties meer heeft om een dieselversie in de markt te zetten. Porsche zal zich gaan focussen op benzine- en elektrokracht. Al dan niet gecombineerd.

Porsche stopt met de verkoop van dieselwagens. Eentje die je van mijlenver kon zien aankomen, want systematisch werd de diesel verbannen bij het merk. Zo kregen de nieuwe generaties Panamera en Cayenne al geen diesel meer onder de kap, in februari van dit jaar verdween ook de Macan Diesel van de prijslijst. Het bleef nog even onduidelijk met het oog op dieselgate, WLTP en 2020 dat Porsche dan toch nog terug aan de diesel zou gaan maar nu is het besluit kraakhelder: Nein.

Marginaal

De Duitse sportwagenfabrikant wordt daarmee het eerste merk binnen de Volkswagen Group dat ooit diesel verkocht maar ze nu weert. Het is niet toevallig dat Porsche de eerste is die de stap neemt. Temeer omdat het merk zelf geen zware ontwikkelingskosten heeft moeten steken in het bedenken van een diesel-motorenfamilie. De dieselmotoren bij Porsche werden namelijk geleend van de VW-groep.

Daarnaast was diesel maar goed voor een marginaal aandeel in de verkoop bij het merk. Ruwweg 1 op de 10 klanten gingen voor een diesel en diezelfde klanten vinden bij de nieuwe generaties Porsches vaker hun heil bij de plug-inversies. Porsche zal dan ook volop inzetten op die nieuwe aandrijfvorm samen met mogelijks een familie aan volledige elektrische wagens. Eentje daarvan - een sedan - staat nu al in de coulissen te wachten om zijn publiek debuut te maken.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws