Nissan Qashqai aan de Blue dCi (WLTP-proof)

nissan qashqai 15dci 2018

Eén van de meest populaire crossovers op ons vasteland krijgt met de komst van de nieuwe WLTP-test een eveneens nieuwe 1.5-liter diesel onder de kap. Een blok met net iets meer paarden, een overboostfunctie en een adblue-installatie.

Na de Dacia Duster en Renault Kadjar mag nu ook verre neef Nissan Qashqai aan de zogenaamde Blue DCi. Dat blok, gebaseerd op de 1.5-liter turbodiesel van de groep werd voor zowat 90 procent herbekeken en staat daardoor helemaal sterk in de nieuwe WLTP-cyclus. Belangrijk daarbij is de nieuwe fabriek aan de uitlaatlijn die uitstoot moet beperken, een adblue-systeem incluis.

Zoals we vaker zien bij WLTP-motoren is het nieuwe blok daardoor ook een tikkeltje krachtiger. Zo stijgt het vermogen van 110 pk naar 116 pk, het koppel van 260 Nm blijft staan. Of toch niet helemaal, want dankzij een overboostfunctie van 15 seconden stijgt het systeemvermogen van de vijftienhonderd naar 121 pk en 285 Nm koppel. Een extra grob kracht om de motor bij een veeleisend manoeuvre net iets minder hard te laten werken. Welke eco-cijfers de nieuwe motor weet voor te leggen geeft Nissan evenwel niet mee, wel een vanafprijs: Te koop vanaf 25.840 euro. De Qashai krijg je er gratis bij.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie