Officieel: Mercedes B-Klasse wordt wat hipper

mercedes b klasse 2018 official

De oudste Mercedes in het gamma krijgt vandaag een opvolger. De monovolumeversie van de A-Klasse wordt namelijk onthuld op het autosalon van Parijs.

Met die A-Klasse deelt deze B-Klasse zijn MFA2-platform. Hij heeft ook dezelfde wielbasis van 2,73 meter en dat is 3 centimeter langer dan de vorige generatie B. De designers verlaagden de daklijn zodat de B-Klasse tegenwoordig minder als een monovolume oogt. Daardoor wordt het design wat minder uitgesproken en houdt de B-Klasse tegenwoordig het midden tussen een break- en een monovolume-versie van de A-Klasse.

mercedes b klasse 2018 official

14 centimeter

Binnenin zien we een dashboard dat we al kennen uit de A-Klasse, inclusief Mercedes' MBUX waardoor je naar hartelust 'Hey Mercedes!' kan gaan roepen. Alles wordt weergegeven op twee 7 inch schermen, al kan je ook kiezen voor een 7 en een 10,25 inch-scherm of twee 10,25 inch-schermen. Een achterbank die over 14 centimeter in de lengterichting kan verschuiven zijn ze bij Mercedes nog even aan het uitdokteren maar op dit moment is de achterbank al deelbaar volgens een 40:20:40 verhouding. Achter die bank zit een bagageruimte van 455 liter. Verschuif je binnenkort de bank, dan laad je tot 705 liter bagageruimte. Met de achterbank neer haal je 1.540 liter binnen.

mercedes b klasse 2018 official

Met deze B-Klasse kan je je ook semi-autonoom laten rijden en dat is voor het eerst. Dankzij de camera's en radar rondom en ook het gebruik van navigatiedata en de wegenkaart kan hij rekening houden met het verkeer tot 500 meter verderop. We zien ook de actieve rijbaanassistent, adaptieve cruise controle en heel wat andere rijhulpsystemen terug komen.

mercedes b klasse 2018 official

nieuwe diesel

De basis voor de motoren bij de B-Klasse is de B180, voorzien van een 1.33 viercilinder en 136 pk en 200 Nm. De B200 krijgt diezelfde motor met 163 pk en 250 Nm. Zij hebben standaard een zeventrapsautomaat met dubbele koppeling. Geen downsizing meer bij de dieselmotoren, want Mercedes geeft de A een 2.0 liter diesel met 150 pk en 320 Nm. Voor wie dat te weinig is hebben ze ook nog een variant van 190 pk en 400 Nm. Beide versies maken gebruik van een achttrapsautomaat met dubbele koppeling. Wie met minder vermogen wil dieselen kan nog altijd terecht bij de 1.5 met 116 pk en 260 Nm. Later vervolledigen ook andere versies het gamma, waaronder eentje met 4matic vierwielaandrijving.

mercedes b klasse 2018 official

Mercedes opent de orderboeken voor de B-Klasse in december, in februari volgend jaar starten de leveringen. Belgische prijzen zijn vandaag nog niet bekend.

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
JL 18:41
afbeelding van JL

De Mercedes Active Tourer is geboren

nico 13:12
afbeelding van nico

Het is nu idd wachten nog op de Mercedes B-klasse Grand Tourer ... :-)

Sven 15:43
afbeelding van Sven

Dat zou de GLB moeten worden

Dominique 07:48
afbeelding van Dominique

Hip zou ik niet direct durven zeggen. Enkel een flauw afkooksel van de BMW 2 active tourer.
Ziet er braafjes uit, maar dit is natuurlijk geen AMG variant, maar een huis-tuin-en keuken Mercedes voor diegene die incognito over onze wegen wil cruisen.

Mathieu 08:55
afbeelding van Mathieu

90% rijdt dan ook met een huis- tuin- en keuken wagen.

nico 13:16
afbeelding van nico

Correctie: 90% van de tijd een huis-tuin-keuken wagen; 10% van de tijd met hobby-sportwagen uiteraard (MX5, 911 of zo), neen?

Uw reactie