Bentley schrapt Bentayga diesel in Europa

2018_bentley_bentayga_diesel_

Na iets minder dan twee jaar verdwijnt de eerste (en wellicht ook laatste) Bentley met zelfontbrander uit de Europese brochures. Andere continenten volgen wellicht later.

Volgens Bentley is de beslissing het gevolg van de tanende Europese interesse voor de Bentayga met zelfontbrander. Andere landen zoals Australië, Rusland of Zuid-Afrika krijgen voorlopig wel nog de optie om met het handschoentje te tanken. De beslissing komt er niet toevallig kort nadat ook de collega's van Porsche beslist hebben geen modellen met dieselmotor meer aan te bieden. Beide merken zeggen intussen voldoende geïnvesteerd te hebben in hybridetechnologie als een efficiënt en CO2-vriendelijk alternatief. De Bentayga Hybrid maakt naar verluidt begin volgend jaar zijn opwachting.

2018 bentley bentayga diesel

Hoewel een diesel Bentley op het eerste zich de wenkbrauwen doet fronsen, was de motorisatie lang niet zo gek als je zou denken. Zijn hoogtechnologische 4.0-liter biturbo V8 was goed voor een vermogen van 435 pk en een monsterkoppel van 900 Nm. Daarmee spurt de 2,5 ton zware SUV 4,8 s naar de 100 km/h en naar een topsnelheid van 270 km/h, terwijl ook het verbruik binnen de perken bleef. 'Maakt weinig uit op een peperdure Bentley', horen we jullie denken. Maar daarmee had de Bentayga Diesel wel een acceptabele autonomie. Iets wat dan weer minder kan gezegd worden van de versies met W12 en V8 benzine.

Auteur: Auteur: Pieter Ameye
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws