Skoda plaagt met nieuwe Rapid Spaceback

skoda-spaceback_teaser

Die Vision RS concept die Skoda zopas vanonder het doek haalde in Parijs? Die moet eind dit jaar afgekookt worden tot een productiemodel in de vorm van een nieuwe vijfdeurs hatchback voor Skoda. Hoogstwaarschijnlijk gaat het over een opvolger voor de Rapid Spaceback De Tsjechen tonen nu een glimp van het productiemodel.

Even werd gedacht dat Skoda een hatchback met de dimensies van een Octavia zou lanceren (lees: een Volkswagen Golf in Skoda-jasje) maar nu lijkt de eerste info dit tegen te spreken. Zo heeft Skoda het over het MQB A0-platform van de Volkswagen Groep. En op dat platform staan rakkers zoals de VW Polo, Audi A1, Seat Ibiza en Seat Arona. B-segmenters zeg maar. Waardoor deze nieuweling van Skoda een portie kleiner zal worden dan een Golf.

Daarnaast draagt de afbeelding de naam "spaceback_teaser". De term "teaser" spreekt voor zich, "Spaceback" lijkt dan weer te hinten naar de Rapid Spaceback. Al zou het dus wel eens kunnen zijn dat Skoda het Rapid-voorvoegsel laat vallen. Voor het jaar ten einde komt mag het licht aangezet worden op dit nieuw model. Waardoor we dus niet al te lang meer moeten wachten.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws