Zo gaat VW in 2020 auto's verkopen

volkswagen dealer 2020

Hangt het van VW af, dan kopen we al in 2020 onze auto's gewoon digitaal, waardoor we niet meer langs de lokale dealer hoeven te gaan. Jawel, de groep heeft een nieuw verkoopmodel op poten gesteld.

Weet je nog toen de Volkswagen-groep besloot dat modellen van VW en Audi niet meer kris kras door elkaar mochten staan bij de lokale dealers? Wel, vanaf 2020 gaan ze nog een stapje verder, want het bedrijf heeft zopas haar nieuw verkoopmodel voorgesteld. Daar staat digitalisering voorop. Of anders gezegd: zonder dat er nog een dealer aan te pas komt.

Online aankopen

Misschien een beetje cru, want Volkswagen wil natuurlijk haar 5.400 dealers in Europa geen doodsvonnis laten tekenen. Nee, het wil die dealers meetrekken in die digitalisatie. Zo ziet VW een toekomst waarin je via je smartphone een auto van je dealer koopt. Op die manier kan Volkswagen het gehele proces volgen natuurlijk vanaf haar thuisbasis. Met goede intenties trouwens.

volkswagen dealer 2020

De dealer zelf, die wordt tussen de lijnen door verzocht om maar een handjevol modellen in de showroom te hebben staan. Daarnaast mikt VW met pop-up-dealers om klanten te overtuigen voor een VW te gaan. Kortom, het klassieke dealerconcept is volgens Volkswagen wat... klassiek. De onderhouds-afdeling, die blijft natuurlijk onmisbaar.

I.D. in het achterhoofd

Met deze aanpak wil Volkswagen zichzelf klaarstomen voor de uitrol van de I.D.-familie. Die nieuwe familie van elektrische wagens zal in verbinding staan met het moederhuis om zo draadloos updates te ontvangen of te melden wanneer het tijd is voor een onderhoud. Vanaf april 2020 zal Volkswagen - en Audi - het nieuwe verkoopmodel uitrollen.

volkswagen dealer 2020

Het doel? VW heeft waarschijnlijk nu al door dat op lange termijn de auto vooral een dienst zal zijn. Waardoor dure showrooms niet meer nodig zijn. Momenteel zijn er zo'n 54.000 mensen tewerkgesteld in Europese garages van het merk.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Yannick 21:27
afbeelding van Yannick

In Thailand enkele jaren geleden, hadden ze in één van die mega-shopping-centers (paragon denk ik) een gans verdiep supercars. Dat was daar een categorie zoals een ander. Verdiep 1 huis spullen Verdiep 2 mode voor mannen Verdiep 3 Supercars Verdiep 4 decoratie tuin etc.....

andre123 08:02
afbeelding van andre123

een bepaalde zin in het artikel doet me al huiveren:
"op die manier kan vw het hele proces volgen"....lees manipuleren?
geef mij maar een fysieke persoon die het hele proces volgt en begeleid,we hebben het hier tenslotte niet over een kledingstuk van 50 euro.
persoonlijk contact en lichaamstaal zeggen veel meer dan een scherm

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws