Seat Tarraco-productie van start... In Wolfsburg

seat tarraco production starts in wolfsburg

Globalisatie en gedeelde platformen zorgen ervoor dat de Tarraco in Wolfsburg van de band kan rollen. Wat er intussen in Spanje gebeurt?

Wel daar bouwen ze de Duitse Audi A1, nadat de productie uit het Belgische Vorst vertrok. Uiteraard zijn beide modellen volledig verschillend, maar de Spanjaarden zouden maar wat trots geweest zijn deze Tarraco te mogen bouwen.

Dat de Tarraco in Wolfsburg van de band rolt is ook maar logisch, aangezien ook de Volkswagen Tiguan daar wordt gebouwd. Dat zorgt voor een efficiënte aanvoer, hoewel neefje Skoda Kodiaq toch weer een andere basis krijgt.

seat tarraco production starts in wolfsburg

Het is in de geschiedenis nog maar de vijfde keer dat in Wolfsburg een model van een ander merk uit de groep gebouwd wordt. De eerste was de Audi 50 in 1975, technisch gelijk aan de Polo. Nadien was er ook de Audi 80 tussen 1994 en 1998 en de Audi 100 va 1993 tot 1997. De Seat Arosa was dan weer aanwezig van 1996 tot 1998, die was het neefje van de Volkswagen Lupo.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 2 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Yannick 19:59
afbeelding van Yannick

Seat begint echt belachelijk hard op Audi te trekken. de laatste seat's die ik voor deze website heb kunnen testen (in andere tijden) waren telkens zeer overtuigende karren voor de helft van hun premium Duitse neefjes...

Jelledr 08:52
afbeelding van Jelledr

Niet alleen Seat, Skoda eveneens. Toch wat prijs betreft. Binnenkort moeten ze nog een budgetmerk op de markt gooien. :-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws