Dyson kiest Singapore voor productielijn

Dyson car

Dyson - die van de stofzuigers - beloven ons al geruime tijd een elektrische auto. De productielijn voor die wagen gaat zich vestigen in Singapore.

Een dik jaar geleden waanden we ons even op één april toen James Dyson verkondigde dat Dyson was gestart met de ontwikkeling van de batterij voor hun wagen. Die man zijn doel was heel duidelijk: Tegen 2020 een elektrische wagen op de markt brengen die zijn naam draagt. Ondertussen is er een jaartje bijgekomen - 2021 - maar dan wil Dyson daadwerkelijk een elektrische auto gaan aanbieden. Een eyecatcher die daarna gezelschap krijgt van twee meer conventionele modellen.

Made in ...

Voor de verdere ontwikkeling van haar voertuig gaat de firma de komende jaren 2,83 miljard euro investeren in het project. Een deel van dat geld gaat alvast naar de bouw van een productielijn in Singapore. De bouw moet starten in december dit jaar en zou tegen 2020 gereed moeten zijn. Dyson ziet in het land heel veel expertise, toegang tot markten en bestaande productieketens. Het testen van de wagens zal wel op het Engelse Hullavington Airfield plaats vinden, waar men een testlocatie heeft opgezet.

Auteur: Auteur: Kenny
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws