Umicore gaat met Audi en BMW batterijen recycleren

umicore_0

Audi en Umicore gaan samen batterijen recycleren en de natuur respecteren. Voor zover je dat in de autosector kan, natuurlijk.

Umicore is een grote leverancier van accuodnerdelen voor de autowereld. In de eerste helft van dit jaar ging de nettowinst zomaar even met 22 procent omhoog. Umicore levert onder andere kathodematerialen die in de lithium-ionbatterijen van elektrische en hybride voertuigen gemonteerd worden.

Maar die accu's komen ooit op leeftijd en dan willen we er van af. Niet gewoon op een berg zoals vroeger, maar wel als gerecycleerd materiaal. Daarom onderzoeken Audi en Umicore samen hoe ze gebruikte batterijen zuiver uit elkaar kunnen halen en recycleren. Waardevolle onderdelen van accu's kunnen dan aan het einde van de productcyclus worden hergebruikt in andere producten.

beetje belgisch

Eerder nam Umicore de accu's van de Audi A3 e-tron al onder de loep, vanaf nu zullen ze ook de end-of-life verwerking van de batterijen van Audi's nieuwste e-tron SUV op zich nemen. De wagen wordt in België geproduceerd en dan is het volgens beide partners handig dat ook Umicore vier vestigingen in ons land heeft. In eerste instantie wordt onderzocht hoe de verschillende materialen zo zuiver mogelijk uit de accu gehaald kunnen worden en wat het percentage aan gerecycleerde onderdelen kan zijn. Volgens Audi zou het alvast om ongeveer 95 procent gaan.

ook met BMW

Ook voor BMW werd soortgelijk traject ontwikkeld, in samenwerking met batterijenbouwer Northvolt.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
andre123 11:34
afbeelding van andre123

toch leuk om weten dat er van batterijrecyclage serieus werk wordt gemaakt, tot spijt van de vele criticasters gaat het niet dezelfde weg op als met het kernafval......
of stop het honderden meter diep in de grond en we zijn er vanaf.!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws