Ex-Audi CEO Stadler uit voorarrest

Audi Rupert Stadler

De beroepsrechter in München heeft bepaald dat voormalig Audi CEO Rupert Stadler de gevangenis mag verlaten. Daar zat hij al sinds juni vast uit vrees dat hij het lopende onderzoek naar "dieselgate" zou saboteren.

Als bliksem bij heldere hemel bereikte in juni het nieuws ons dat de grote baas bij Audi, Rupert Stadler, opgepakt was. Reden? Er zouden indicaties zijn dat het opportuun voor de man was om met bewijsmateriaal van dieselgate te knoeien. Nu heeft de beroepsrechter in München echter beslist dat Stadler de gevangenis mag verlaten onder strikte voorwoorden. Zo is er uiteraard een borg maar mag hij ook geen contact opnemen met andere verdachten in de zaak.

Op vrije voet, in vrije val?

Stadler zal evenwel niet terug aan het roer van het Audi-schip gaan staan. Sinds zijn arrest werd er niet enkel een interem-CEO aangesteld - Nederlander Bram Schot -, begin deze maand werd ook nog eens zijn contract beëindigd binnen de VW-groep.

Tenslotte wordt ook het onderzoek naar zijn betrokkenheid niet gestaakt. Temeer omdat het gerecht zegt sterke bewijzen te hebben tegenover de voormalige CEO.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws