Officieel: BMW 8 Reeks Cabrio verliest zijn dak (2018)

bmw 8 series convertible 2018 official

Het is officieel, de zomer is voorbij. Tijd om uit te kijken naar volgend jaar. BMW verwacht alvast nog zo'n zonnig zomer en stelt nu al zijn 8 Reeks Cabrio voor. Heb jij je kerstcadeautjes al gekocht?

Niet dat we het zouden kunnen veroorloven want hoewel BMW nog geen prijs op haar 8 Reeks Cabrio heeft gekleefd, verwachten we niet dat ze hem voor een paar dukaten naar buiten rijden.

Met een lengte van 4,8 meter zou je hem ook niet zomaar op je oprit kunnen parkeren zonder dat je wat dingen opzij moet schuiven. Hij is verder 1,9 meter breed en 1,3 meter hoog. Daarmee benadert hij de afmetingen van de Coupé tot op een paar wilde haren na. Vooraan mogen de nieren wel elke keer groeien, de koplampen zijn volgens BMW de smalste in hun gamma. De optionele Laserlights gooien hun Selective Beam alvast tot 600 meter ver, als het landschap dat toelaat.

bmw 8 series convertible 2018 official

Het grote verschil met de Coupé is natuurlijk het wegklappend dak. Stalen cabriodakconstructies zijn intussen naar de geschiedenisboeken verwezen - al bouwde BMW ze sowieso nooit in op de grootste modellen - en een stoffen kap siert ook deze 8 Reeks. Van zodra de regenbui over is kan je het dak met een druk op de knop in 15 seconden wegtoveren, tot een snelheid van 50 km/u. BMW biedt standaard een zwart dak aan, in optie kan dat een antracietzilveren exemplaar zijn. Het is maar wat het beste bij de muren van je garage past.

nektapijtje

Om je te behoeden van ongewenste winden - de weersomstandigheden, niet de flatulentie - in het interieur bieden ze je bij BMW standaard een winddeflector aan. Zet je die manueel omhoog, dan kan je BMW slechts twee inzittenden verdragen. Een betere optie is dan misschien de nekverwarming voor de voorste inzittenden, al is dat alweer een optie.

bmw 8 series convertible 2018 official

Zonder die wind deflector biedt de 8 Reeks Cabrio ruim plek aan vier inzittenden. De achterbank kan dan nog eens in twee gelijke delen worden neergeklapt, zodat je extra laadruimte creëert. Met gesloten dak en zetels rechtop laadt de 8 Reeks Cabrio 350 liter bagage.

bmw 8 series convertible 2018 official

bulderen

Wie verzorgt de aandrijving naar je bestemming dan? Wel, BMW gooit de 3.0 straight-six in de 840d xDrive, goed voor 320 pk en 680 Nm. Niet voldoende? Dan hebben ze ook nog de M850i xDrive met een 4.4 achtcilinder. Deze gooit 530 paarden in de strijd en weekt 750 Nm koppel los. De V8 jaagt je ook in 3,9 seconden van 0 naar 100. Niet slecht voor een comfortbeest van dik twee ton.

bmw 8 series convertible 2018 official

Je ziet het, ook motorisch is er weinig verschil tussen Convertible en Coupé. Het zal je dan ook niet verbazen dat technische snufjes zoals achterwielsturing, het M sperdifferentieel en de achttrapsautomaat gewoon worden overgenomen in de Cabrio.

bmw 8 series convertible 2018 official

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie