ABT geeft de Audi Q8 extra peper

2018 audi q8 by abt 03

Diesel dood? Niet als het aan de Duitse tuner ABT ligt.

Ok, veel keus had ABT nu ook weer niet aangezien de Q8 voorlopig enkel met een potente dieselmotor beschikbaar is. Aan de andere kant zit zo'n efficiënte zelfontbrander de uit kluiten gewassen kolos als gegoten. Veel pk's, nog meer koppel en vooral een degelijke autonomie. Meer moet dat niet zijn. Of toch niet helemaal. Want in het land van de Autobahn mag, nee moét het altijd beter, krachtiger en vooral sneller zijn.

2018 audi q8 by abt 03

In standaardconfiguratie is de 3,0-liter V6 turbo goed voor 282 pk bij 3.500 tpm en 600 Nm koppel vanaf 2.250 tpm. Dankzij ABT's Boost Package (lees: chipkuur) stijgt het vermogen echter naar 326 pk en 650 Nm koppel. Jammer genoeg geven ze wel niet mee wat precies de invloed is van al dat extra vermogen op de sprintcijfers en topsnelheid van de Q8. Standaard sprint de Q8 50 TDI in 6,3 s naar de honderd en naar een topsnelheid van 245 km/h. Dat je met een door ABT gekietelde Q8 dus sneller zal zijn, spreekt voor zich.

2018 audi q8 by abt 03

Samen met de chipkuur heeft ABT ook enkele optische wijzigingen in de aanbieding. Zo heeft het reeds een fraaie set 22 duimers klaar. Maar binnenkort zal het daar nog een heuse aerokit aan toevoegen. We houden ons hart al vast. Zelf is Audi trouwens ook bezig aan snellere versies van zijn ranke SUV. Zo heeft het al laten weten dat we ons de komende jaren ook zullen mogen verheugen op een SQ8 en zelfs een RS Q8.

Auteur: Auteur: Pieter Ameye
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws