Het is van dattum: McLaren komt met Senna GTR

McLaren Senna GTR

Natuurlijk hadden we een GTR-derivaat kunnen verwachten. De extreme McLaren P1 kreeg een GTR-versie en een voorsmaakje van de Senna GTR hebben we al in Genève mogen aanschouwen.

Het is officieel! De McLaren Senna GTR staat op de planning voor de mensen die een track-speelgoedje willen en de “normale” Senna daar niet goed genoeg voor vinden. We begrijpen het absoluut wel hoor. De Mclaren Senna heeft "maar" een 4.0-liter V8 die "maar" 800 pk en 800 Nm koppel heeft meegekregen. Koppel dit aan het mega zware gewicht -1.198 kg- van de Senna en we begrijpen meteen waarom je met deze boot het circuit op zou willen...

Beastmode: ON

De Mclaren Senna GTR gebruikt dezelfde motor maar in deze set-up pompt hij een extra 25 paarden naar de weg. Dit in combinatie met gewichtsverlies -hoeveel is nog niet geweten- en nog eens 200 kg extra downforce -in totaal 1.000 kg (!)- door ander spoilerwerk, maakt de Senna GTR een absoluut beest op het circuit. De ophanging is ook afkomstig van de GT3-racerij om het plaatje volledig af te maken.

Nog exclusiever dan een normale Senna, want deze GTR krijgt maar 75 oplages die reeds allemaal verkocht zijn voor 1,1 miljoen pond. De bouw van deze über Senna wordt verwacht te starten wanneer de reguliere productie stopt, ergens september volgend jaar.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie