Bentley brengt supersnel internet naar de auto

Bentley WIFI

Omdat surfen op het 3G-netwerk van je telefoonprovider gewoonweg not done is achterin een Bentley lanceert het merk volgend jaar haar supersnel internet. Aandelen checken achterin een Mulsane werd weer net wat decadenter.

Zit het plebs te palaveren over hoe autonoom rijden zich juist gaat uitrollen, dan proeven de rijken der aarde al jaren van zelfrijdende auto's. Auto's waar de autonome software bestaat uit een Chauffeur die nog liefst James heet. Niet anders bij Bentley, want het merk heeft tig modellen in haar gamma die gemaakt zijn om achterin te vertoeven. Wat je dan achterin moet doen? Alvast niet met je vingers draaien. En omdat ze bij Bentley weten dat haar klanten steeds vaker surfen op het internet brengt het Britse automerk supersnel - en veilig - internet naar de automobiel.

Daarvoor werkt het samen met Viasat, een communicatiebedrijf dat wereldwijd 14 miljoen (!) WIFI-hotspots beheert en ook in de luchtvaartsector (vaak commerciële) vluchten van internet voorziet. Voor Bentley bedachten ze een persoonlijk multi-kanaals virtueel privaat netwerk (VPN) dat simultaan drie netwerk operatoren kan verzamelen tot één supersnel signaal.

Hoe snel "snel" is? Bentley gaat er alvast prat op dat je zonder problemen HD-video's kan streamen, of je aandelen checken natuurlijk. Kleine adder onder het gras? Door technische beperkingen (lees: geen kabel die tot aan de auto loopt) kan Bentley maar een optimale verbinding beloven tot snelheden van 113 km/u. Duwt James vooraan het gaspedaal dieper in, dan kan je wel eens een secondje langer moeten wachten voor je werkmail de autodeur uit gaat.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie