Dit kost de Cupra Ateca (2018)

Cupra Ateca Prijs

De dames en heren van Cupra hebben een prijs geplakt op hun eerste model, de Ateca. Wat het moet kosten om de 300 pk sterke crossover op je oprit te parkeren?

Met de Ateca is Cupra er van overtuigd een gat in de markt te hebben gevonden. Want sportieve SUV's en crossovers mogen dan wel bestaan, ze kosten vaak een arm en een been. We denken even luidop aan de +140.000 euro kostende Porsche Cayenne Turbo. Al zullen ook de pas gelanceerde Audi SQ2 en BMW X2 M40i een serieuze duit meer kosten dan deze Spanjaard. Hoeveel de Seat Ateca by Cupra nu juist moet kosten?

43.390 euro.

Daarmee is hij ruwweg 9.000 euro duurder dan de strafste Ateca die je tot nog toe kon kopen - de Ateca FR - en zo'n 1.000 euro duurder dan de Seat Leon ST Cupra. Die laatste teert buiten het chassis en de versnellingsbak op dezelfde technologie als de Cupra Ateca. Welke technologie je juist krijgt in de Cupra Ateca? Een 300 pk (400 Nm) sterke viercilinder turbobenzine gekoppeld aan een 7-trapsautomaat met dubbele koppeling en vierwielaandrijving. Een Volkswagen Golf R op hoge pootjes zou je kunnen zeggen.

Over die Golf gesproken, zo'n Golf Variant R kost minimaal 45.350 euro. Waardoor deze Ateca net dat tikkeltje goedkoper is. Al zeker als je naar de standaard uitrusting gaat kijken, want buiten sportstoelen, straffere remmen van Brembo, zonnedak en velgen met bronzen accenten is de Cupra Ateca full-option.

Zou jij +40K neerleggen voor een snelle Seat crossover?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws