BMW geeft mondjesmaat meer info over M8

BMW M8

De BMW M8 springt over de grens van 600 paarden en speelt standaard met de xDrive-vierwielaandrijving. Al is dat ook het geval bij elke andere moderne 8 Reeks.

Of je hebt het laatste jaar onder een steen geleefd of je hebt al heel wat gelezen over de nieuwe BMW 8 Reeks. Dit vlaggenschip dat sportiviteit en comfort in een knappe koets moet combineren is de opvolger van de 8 Reeks uit de jaren 90. Sinds het begin der tijden heeft BMW het nooit stilgehouden dat er een M-variant van komt en nu krijgen we weer iets meer inkijk.

Momenteel valt de BMW 8 Reeks in 2 smaken te verkrijgen. In het dieselvat zit een 840d xDrive met 320 pk en uit het ander benzinevat haal je een M850i xDrive met 530 pk. Als koetstypes zijn er ook weer twee mogelijkheden: de coupé en cabriolet terwijl de 4-deurs Gran Coupé ook op de planning staat. De M8 beschikt over een biturbo V8 die maar al te graag in toeren gaat volgens BMW. Die V8 komt met meer dan 600 pk op het toneel die je met de xDrive naar de vier wielen kan sturen. Geen zorgen voor de rookpluimfanatieken want een 2WD-modus is mogelijk.

BMW M8

Minder gewicht, een betere gewichtsverdeling en een M-onderstel horen allemaal bij het plaatje. Uitwendig mogen we vooral een net iets bredere en net iets agressievere 8 Reeks verwachten met achteraan 4 uitlaten.

Auteur: Auteur: Kenny
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Techno Patat 07:36
afbeelding van Techno Patat

4 uitlaten? Op die foto’s zie ik 4 rioolbuizen :D! Ze gaan hun best doen voor het geluid vermoed ik :p!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws