Officieel: Audi A6L, made for China

Audi A6L

Want in China doet lengte er toe!

De normale Audi A6 is al niet verlegen voor zijn ruimte op de achterbank. De afstand tussen de voorste en achterste as meet 2,92 meter. Voor de verlengde versie komt daar 10 centimeter bij, asltublieft. Zo creëert Audi een wielbasis van 3,02 meter. Al die extra ruimte komt ten goede aan de achterste passagiers. De totale lengte van de A6L komt uit op 5,03 meter tegenover een magere 4,94 meter voor de normale A6.

Audi A6L

Om even in proportie te kunnen denken: de Audi A8 heeft in zijn normale trim een wielbasis van ongeveer 3 meter en een totale lengte van 5,17 meter. Behoorlijk kolossaal dus, al hebben ze ook daar een verlengde versie van. Verdere technische aanpassingen staan niet op de “to do”-lijst voor de Audi A6L die volgend jaar op de Chinese markt wordt verwacht. Dat lees je goed, in Europa zitten ze niet zo te wachten op een verlengde versie van een berline uit de hogere middenklasse.

Als motor zal er een 2.0 TSI onder de motorkap liggen met 190 of 224 paarden, want in China is extra lengte belangrijker voor je status dan een pak extra vermogen.

Auteur: Auteur: Kenny
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws