Subaru moet deze XV plug-in naar Europa halen!

subaru xv phev 2018

In haar thuisland heeft Subaru al een hybrideversie van haar XV rondbollen, nu komt daar voor de Verenigde Staten een versie met stekker bij. Die plug-in mag van ons onveranderd naar Europa komen.

Wandel je de Subaru-dealer binnen, dan lijkt het er op dat het merk weinig werk maakt van de CO2-hamer die boven het hoofd hangt van alle automerken. Aan de éne kant hebben ze een oud-rally-gediende in de vorm van de WRX STI, aan de andere kant hebben ze de Levorg die zuipt als een tempelier. Toch heeft het merk hybrides en plug-inhybrides. Alleen vind je die tot nog toe niet in Europa. Tijd voor verandering, tijd voor de XV PHEV.

subaru xv phev 2018

Die XV plug-inhybride biedt Subaru namelijk aan in de VS - waar hij door het leven gaat als Crosstrek Hybrid trouwens. Als basis gebruikt die de 2-liter boxermotor, hulp komt er in de vorm van twee elektromotoren (om Subaru's All Wheel Drive te kunnen garanderen) die hun peut halen uit een accupakket van 8,8 kWh. Daarmee moet deze XV theoretisch 20 kilometer ver geraken op elektrokracht. Niets om van achterover te vallen natuurlijk maar voor kleine verplaatsingen kom je daar vaak mee toe. Meer nog, door de aandrijving zakt het verbruik van de XV naar 2,6 l/100 km. Waardoor hij ook fiscaal een stuk interessanter moet worden.

subaru xv phev 2018

Waarop wacht je nog, Subaru? Dit in Europa, alsjeblieft.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 5 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
JL 15:36
afbeelding van JL

Van de vorige generatie XV was er al een gewone (niet-plug-in) hybride. Ooit nog gepresenteerd in Ijsland. Deze versie had een beperkte electromotor van 13pk en 65Nm, in lijn met de motor. Maar het verbruik was amper beter dan de versie met enkel verbrandingsmotor. In Japan is er sinds kort een tweede generatie van deze "e-Boxer", zoals hij nu heet. Deze keer met Li-Ion batterij.

Sven 22:41
afbeelding van Sven

Dat klopt, van die tweede generatie. Daar vind je hier wat meer info over. https://autofans.be/nieuws/officieel/41121-subaru-xv-e-boxer-hybride-subbie

Rudi Wouters 12:04
afbeelding van Rudi Wouters

Het enige wat mij tegenhoud om een Subaru XV te kopen is het te hoge verbruik. Van zodra deze hybride XV in België beschikbaar is koop ik hem, zonder een seconde te twijfelen.

Huybrechts luc 13:52
afbeelding van Huybrechts luc

Ik rij bijna 2 jaar met mijn subaru xv 2.o diesel en rij er heel graag mee rond.7.2 liter verbruik voor permanent 4 wielaandrijving is niet te veel.baanvast en ideaal bij sneeuw en in modder te rijden.echte paardjes onder de motorkap ! Ik ben fan van subaru.mijn vorige 2 autos waren audi ,ik ben daar ook erg tevreden over geweest maar een quatro was dubbel zo duur.

Bruno Van Nuffelen 15:13
afbeelding van Bruno Van Nuffelen

Rij met een Forester 2.0 D.Geweldige ruime baanvaste wagen.Gewelsige prestaties indien gewenst en verbruik 6,2l.Wel sterk afhankelijk op manier je rijdt.Wacht al geruime tot Subaru weer eens iets deftig op de markt brengt en liefst zonder CVT!!!Deze bak neemt rijplezier helemaal weg.......

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws