Bentley Continental GT Convertible is dakloos

bentley_continental_gt_convertible_4

Net in de koudste periode van het najaar krijgen wij het warm van deze Continental GT Convertible. Bedankt, Bentley!

Het lijkt pas gisteren als we terugdenken aan de twijfel van Bentley om een cabrio versie van de Continental GT te maken. En kijk, hier staat een open versie van hun luxueuze GT.

grand tourer

Dat ze uiteindelijk het dak zouden opengooien had je wel kunnen denken. Want niet iedereen die veel centen op de rekening heeft staan, wil alleen maar coupé rijden. Kijk maar naar het succes van die andere Brit - nee, niet de Evoque Cabrio, de Rolls Royce Drophead Coupé.

Bentley voorziet de Continental GT Convertible van dezelfde 6.0 W12 met 635 pk en 900 Nm. Ook wordt hij gekoppeld aan de achttrapsautomaat met dubbele koppeling die je zeemzoet naar een topsnelheid van 333 km/u kan brengen. In een tijd van 3,8 seconden ga je van 0 naar hoedje-af, puike cijfers voor een 2.414 kilogram zware cabrio. Dat lees je goed, de Continental GT Convertible weegt tweeënhalve ton. Dat is 170 kilogram meer dan de coupévariant.

19 seconden

Het dak eraf gaat even zoet als het jagen naar de topsnelheid. Zo kan je tot een snelheid van 50 km/u het dak laten zakken of dichtdoen in 19 seconden.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie