FCA lost geldput van Italiaanse merken op: meer geld pompen in Italiaanse merken!

fiat investeringen

Het vorige kwartaal bracht de Italiaanse tak van de Fiat Chrysler-familie amper 3% van de totaalwinst in het laatje. Geen vrees, FCA heeft een plan; 5 miljard investeren in haar Italiaanse productiecentra! Geen mop, wel een strategie die de Italianen terug op de kaart moet zetten.

Je kan al eens smalend zeggen dat Fiat Chrysler Automobiles beter haar naam kan veranderen naar Jeep Ram Automobiles, want de Amerikaanse afdeling van het bedrijf doet het ontiegelijk beter dan haar Italiaanse zusterafdeling. Tot op zo'n punt dat vorig kwartaal die Amerikaanse tak zorgde voor 97 procent van de winst (!).

Toch geeft FCA - zelfs met het overlijden van Sergio Marchionne - niet de brui aan Fiat, Alfa en Maserati. Meer nog, het bedrijf belooft de komende jaren fors te investeren in Italiaanse fabrieken. In ruil voor de 5 miljard euro moet A) Alfa Romeo eindelijk met een tweede SUV op de proppen komen en B) Fiat een platform ontwikkelen voor toekomstige elektrische auto's van het concern. Te beginnen met een elektrische Fiat 500. Daarnaast zal in de huidige fabriek van de Renegade ook plaats komen om de Compass te gaan produceren.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
JRE 09:39
afbeelding van JRE

De malhaise bij de Italiaanse merken van FCA is onder andere het gevolg van onderinvestering. Dus dit houdt toch gewoon steek?

FLP 14:36
afbeelding van FLP

Goed nieuws. Inderdaad wel raar wat er zich afspeelt achter de schermen. Eerder dit jaar werd er nog beslist om enkel te investeren in de Amerikaanse merken, en Fiat te laten doodbloeden (uitgezonderd de 500), nu gaan ze plots weer investeren?

Uw reactie