Officieel: Chevrolet Silverado HD is afspiegeling van modern Amerika (2018)

Chevrolet Silverado HD

Gisteren werden de revolvers in de VS van stok gehaald om wat gaten in de lucht te schieten, want Chevrolet heeft haar nieuwe Silverado HD pickup vanonder het doek gehaald. Een weerspiegeling van het modern Amerika, deze pick-up. Groot, lelijk en vervuilend.

Zitten we in Europa te zeuren over de steeds groeiende grille van Audi-modellen, dan mag je blij zijn dat we geen megalomaan pick-up-continent zijn zoals Amerika. Want daar wordt het grille-gevecht tussen merken uitgevochten met gigantische pick-ups. De Chevrolet Silverado HD is daar het laatste voorbeeld van. Een pick-up met zo veel grille dat het ons verbaast dat er nog plaats was voor koplampen. En moeten we Amerikaanse media-outlets geloven, dan beginnen ze zelfs daar te twijfelen aan de designkeuzes van Chevrolet.

Chevrolet Silverado HD

De imposante grille loopt trouwens over in een klassieke pick-up-lijn die helemaal achteraan uitloopt in een weinig gestileerde derrière met gigantische uitlaatpijp er onder. Alle energie ging duidelijk naar de voorkant, niet zozeer naar de rest van de carrosserie. Dan is er nog de haaienvin-antenne die asymmetrisch op het dak staat en de zijspiegels die hoogstwaarschijnlijk het verbruik van de Silverado HD met 2 liter de lucht in duwen.

Chevrolet Silverado HD

Ach kom, er is ook goed nieuws. Want de 6,6-liter grote V8 turbodiesel met 445 pk krijgt voortaan een tientraps-automaat om het milieu te redden. Hij wordt er bijna een gezinswagen van...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Mathieu 12:25
afbeelding van Mathieu

Lap, daar gaat mijn nachtrust... De volgende wordt er eentje met nachtmerries.
Wat een gedrocht!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws